Jambon fiert in vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jambonul fiert in vin este un aperitiv delicios si aromat, mai ales daca il si afumati putin.

Ingrediente

    • pulpa din spate de la porc
    • boabe de piper
    • 1 foaie de dafin
    • boabe de ienibahar
    • 1 capatina de usturoi
    • 3 l de vin alb.

Instructiuni de preparare

  1. Pulpa de porc se dezoseaza, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipareaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul.
  2. Se fierbe la foc mic pina cind apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial, moment in care se adauga vinul si se lasa sa fiarba 2 ore.
  3. Dupa cele 2 ore se lasa sa se raceasca in vasul in care a fiert, apoi se scoate, se stringe bine, dandu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.
  4. Pentru o pastrare indelungata, jambonul se tine o zi la fum.

Recomandari

Aperitive