Lipie umpluta cu varza-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lipia umpluta cu varza este un preparat foarte interesant, mai ales daca il serviti rece, la micul dejun, cand s-au imbinat aromele.

Ingrediente

    • 500 rg aluat de pizza
    • 1 lingurita seminte de marar
    • 1/2 varza
    • 1 ou
    • ulei
    • 1 lingurita piper negru macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si se lasa 15 minute, dupa care se stoarce bine si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Cand varza s-a inmuiat, se pun semintele de marar, piperul, se amesteca si se lasa pe foc pana se patrunde, amestecand din cand in cand.
  2. Pe o planseta tapetata cu faina, se intinde din aluatul de pizza o foaie subtire, care se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, astfel incat marginile sa ramana putin in afara.
  3. Se toarna umplutura, se acopera cu marginile de aluat, iar din restul de aluat, daca a mai ramas, se face uncapac. Se unge  cu oul batut si se baga tava la cuptor,pentru 40 de minute.
  4. Lipia umpluta cu varza se serveste fierbinte sau rece cu bere sau lapte batut.

Recomandari

Aperitive