- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lipia umpluta cu varza este un preparat foarte interesant, mai ales daca il serviti rece, la micul dejun, cand s-au imbinat aromele.
Ingrediente
- 500 rg aluat de pizza
- 1 lingurita seminte de marar
- 1/2 varza
- 1 ou
- ulei
- 1 lingurita piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si se lasa 15 minute, dupa care se stoarce bine si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Cand varza s-a inmuiat, se pun semintele de marar, piperul, se amesteca si se lasa pe foc pana se patrunde, amestecand din cand in cand.
- Pe o planseta tapetata cu faina, se intinde din aluatul de pizza o foaie subtire, care se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, astfel incat marginile sa ramana putin in afara.
- Se toarna umplutura, se acopera cu marginile de aluat, iar din restul de aluat, daca a mai ramas, se face uncapac. Se unge cu oul batut si se baga tava la cuptor,pentru 40 de minute.
- Lipia umpluta cu varza se serveste fierbinte sau rece cu bere sau lapte batut.