- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga boiereasca cu branza si smantana este foarte buna si satioasa, perfecta la micul dejun.
Ingrediente
PENTRU MAMALIGA:
- 1 l lapte nefiert
- 300 gr malai grisat
- 200 ml apa rece
- 1 lingura rasa cu sare
- 2 linguri cu unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 700 gr branza dulce de vaci
- 500 gr smantana
- 1 lingurita cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Faceti o mamaliga din lapte fierbinte (inainte de a da in clocot laptele se amesteca pe foc cu apa) si o cana de apa rece, sare si malai grisat pus in ploaie. Daca aveti incredere in metoda taraneasca, atunci puneti tot malaiul in ceaunul cu lapte, despartiti in 4 sferturi trasand linii cu melesteul (facaletul).
- Fierbeti la foc potrivit, amestecati cu melesteul pana obtineti o pasta fara cocoloase, lasati sa fiarba 10-15 minute. Amestecati in timpul fierberii ca sa desprindeti mamaliga de pe marginea ceaunului, ridicati cu lingura de pe fundul vasului sa nu se afume. Este nevoie de 15-20 minutepentru ca malaiul sa fiarba si mamaliga sa poata fi consumata.
- Adaugati untul, amestecati repede, stingeti focul.
- Puneti in farfurii branza dulce de vaci si mamaliga, apoi acoperiti cu smantana. Sarati branza si smantana dupa gust.