- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de capsuni este reteta unei gustari foaret aromate si indragite de copii.
Ingrediente
- 250 gr capsuni coapte
- 300 gr zahar pudra
- 100 gr unt
- 8 oua
- 1 lingura faina
Instructiuni de preparare
- Se spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni.
- Se freaca untul cu 200 gr zahar, se inglobeaza galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi se pune faina, cate putin, se amesteca bine si se obtine o crema. Se adauga gemul de capsuni si se amesteca. Se mai inglobeaza usor albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura de sus in jos.
- Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina, se pune in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 25 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.