Sufleu de ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de ciocolata se serveste cu o cupa de inghetata de vanilie si se decoreaza cu frunze de menta.

Ingrediente

    • 200 gr ciocolata de menaj
    • 250 gr zahar pudra
    • 2 linguri faina
    • 50 gr unt
    • 4 oua
    • 2 albusuri
    • 500 ml lapte
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc, se pun in el zaharul si vanilia si se fierbe sosul pana se ingroasa. Se amesteca bine.
  2. Se topeste in sos 100 gr ciocolata rasa. Se lasa la racit si apoi se inglobeaza in el, pe rand, galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare si se adauga usor in
    compozitie.
  3. Se toarna totul intr-o forma tapetata cu unt si pesmet. Se netezeste suprafata cu un cutit ud si se rade deasupra 100 grvciocolata. Se pune forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive