- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu branza telemea si oua ochiuri este un aperitiv foarte gustos si satios, pe care il puteti servi cu succes la micul dejun.
Ingrediente
- 300 gr malai
- 1 l apa
- 1 lingura cu sare
- 2 linguri cu unt
- 400 gr telemea de vaca
- 4-6 linguri cu smantana
- 4-6 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti o mamaliga moale din apa calda, malai proaspat cernut si o lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc mic 20-25 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca.
- Ungeti o forma de sticla termorezitenta sau o cratita cu unt, puneti un strat de mamaliga. Acoperiti cu branza telemea data pe razatoare. Peste branza telemea intindeti un alt strat de mamaliga. Daca forma este prea mare si mamaliga s-a terminat, faceti adancituri cu lingura de lemn, spargeti in fiecare adancitura cate un ou. Puneti forma in cuptorul cald si faceti focul potrivit. Lasati pana se incheaga albusul si oul se poate consuma.
- Impartiti mamaliga in farfurii, fiecare portie avand cate un ou ochi in mijloc. Peste mamaliga presarati resturile de branza, bucatele mici de unt si acoperiti cu smantana.
- Serviti mancarea fierbinte.