- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu dovleac la cuptor este un aperitiv foarte gustos si satatos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 400 gr malai grisat
- 400 gr miez de dovleac
- 100 gr faina
- 100 ml smnatana
- 2 oua
- 1 litru lapte
- 100 gr unt
- 2 lignuri ulei
- 25 gr drojdie
- 5 linguri zahar
- 1/2 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Se pune malaiul intr-un vas si se opareste cu laptele. Se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit.
- Se adauga ouale, untul, uleiul, faina, drojdia, desfacuta in putina apa cu o lingura de zahar, si sarea. Se amesteca totul bine. Se taie dovleacul cubulete, se amesteca cu 4 linguri de zahar, se lasa cateva minute si apoi se pune intr-o cratita si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca.
- Se tapeteaza o tava, se toarna compozitia de malai si se pun deasu¬pra cubuletele de dovleac. Se baga tava in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se serveste fierbinte cu smantana.