Mamaliga cu dovleac la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu dovleac la cuptor este un aperitiv foarte gustos si satatos, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 400 gr malai grisat
    • 400 gr miez de dovleac
    • 100 gr faina
    • 100 ml smnatana
    • 2 oua
    • 1 litru lapte
    • 100 gr unt
    • 2 lignuri ulei
    • 25 gr drojdie
    • 5 linguri zahar
    • 1/2 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune malaiul intr-un vas si se opareste cu laptele. Se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit. 
  2. Se adauga ouale, untul, uleiul, faina, drojdia, desfacuta in putina apa cu o lingura de zahar, si sarea. Se amesteca totul bine. Se taie dovleacul cubulete, se amesteca cu 4 linguri de zahar, se lasa cateva minute si apoi se pune intr-o cratita si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca.
  3. Se tapeteaza o tava, se toarna compozitia de malai si se pun deasu¬pra cubuletele de dovleac. Se baga tava in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se serveste fierbinte cu smantana.

Recomandari

Aperitive