- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Butoiasele din dovlecel este un aperitiv delicat cu care puteti oricand sa ii impresionati pe cei dragi, atat prin aspect cat si prin gust.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 linguri muguri de pin
- ulei de masline
- 300 gr branza telemea
- 2 linguri frunze de busuioc verde
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala bine dovleceii, se taie in felii subtiri pe lungime, apoi se frig pe gratarul incins, pana se inmoaie.
- Se toaca marunt jumatate din cantitatea de busuioc, iar branza se taie in cuburi.
- Se pune pe fiecare felie de dovlecel, cate un cub de branza, putina sare si putin piper, 3 muguri de pin si putin busuioc. Se ruleaza, se prind rulourile cu scobitori si se pun in picioare, intr-un vas termorezistent.
- Se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins, la foc tare, 15 minute, dupa care se da folia la o parte, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se serveste cu frunze de busuioc verde si muguri de pin deasupra.