- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Terina cu malai si legume este un aperitiv rapid, delicios, elegant si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 litru apa
- 200 gr telemea
- 1 ceapa
- 200 gr malai grisat
- 2 ardei kapia
- 250 gr kaiser
Instructiuni de preparare
- Se prepara o mamaliga moale din apa si malai, si cat este inca fierbinte se amesteca branza sfaramata.
- Se curata ceapa si se toaca amrunt, apoi se caleste in ulei incins impreuna cu ardeiul taiat rondele. cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga kaiserul taiat in cubulete mici.
- Intr-o tava de cozonac unsa cu ulei sau cu folie de plastic, se asaza pe fund, un rand de felii de ardei, kaiser si frunze de busuioc. Se pune cu lingura jumatate din cantitatea de mamaliga cu branza, se toarna legumele calite si se acopera cu restul de mamaliga. Se da la rece pentru 3 ore, apoi se rastoarna si se serveste feliata, alaturi de o friptura sau de o mancare scazuta.