- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa este un aperitiv gustos si satios, bun atat la micul dejun cat si ca gustare de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 500 gr malai
- 1,5 l apa sau zer
- sare
- 2 linguri cu unt
- 500 gr zacusca de legume
- 200 gr branza sarata sau cascaval uscat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Faceti o mamaliga obisnuita din apa sau zer cu malai proaspat cernut si 1 lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc mic 20-25 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Amestecati cu lingura de lemn sau cu facaletul in ceaun ca sa obtineti o mamaliga cremoasa fara cocoloase. Dupa ce stingeti focul amestecati untul.
- Luati cu lingura mamaliga fierbinte si asezati in farfurii, apoi intindeti mamaliga in strat gros, uniformizati si acoperiti-o cu zacusca de legume picanta, radeti desupra cascaval uscat sau telemea sarata.