Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga cu zacusca de legume si branza rasa este un aperitiv gustos si satios, bun atat la micul dejun cat si ca gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 500 gr  malai
    • 1,5 l apa sau zer
    • sare
    • 2 linguri cu unt
    • 500 gr zacusca de legume
    • 200 gr branza sarata sau cascaval uscat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Faceti o mamaliga obisnuita din apa sau zer cu malai proaspat cernut si 1 lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc mic 20-25 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Amestecati cu lingura de lemn sau cu facaletul in ceaun ca sa obtineti o mamaliga cremoasa fara cocoloase. Dupa ce stingeti focul amestecati untul.
  2. Luati cu lingura mamaliga fierbinte si asezati in farfurii, apoi intindeti mamaliga in strat gros, uniformizati si acoperiti-o cu zacusca de legume picanta, radeti desupra cascaval uscat sau telemea sarata.

Recomandari

Aperitive