- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minciunelele sunt un fel de gogosi foarte aromate, gustoase si ustor de preparat.
Ingrediente
- 300 gr faina
- 3 galbenusuri
- 2 oua
- 1 varf de cutit praf de copt
- rom
- vanilie
- 100 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un vas faina cu galbenusurile, ouale intregi, praful de copt stins in rom, vanilia si zaharul. Se amesteca totul si se face un aluat care se framanta bine.
- Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm. Se taie cu un cutit fasii late de 2 cm si lungi de 10 cm si se cresteaza la mijloc, in lung, si se trece partea de jos prin crestatura, formand o funda.
- Se prajesc in ulei incins. Cand sunt gata, minciunelele se scot cu spumiera si se pudreaza cu zahar.