- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Miniclatitele cu dovlecei sunt delicioase si foarte satioase.Daca doriti le puteti servi si reci alaturi de o lingurita de smantana.
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 100 gr cascaval
- 1 ceapa
- 2 oua
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri faina
- marar verde
- patrunjel verde
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata dovleceii de coaja, da-i pe razatoarea mica, pune-i intr-un bol, adauga sare si lasa-i la scurs 30 de minute. Stoarce compozitia si pune in alt castron.
- Adauga ouale, cascavalul ras, ustruoiul si ceapa tocate marunt. Adauga faina si amesteca totul impreuna cu patrunjelul si mararul tocate marunt. Pune sare si piper, dupa gust.
- Ia din compozitie cat pentru o clatita si pune la prajit in tigaia cu ulei incins, rumenind pe ambele parti.
- Repeta operatia pana se termina compozitia, scoate clatitele pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi le poti servi cu sos de rosii proaspete.