Miniclatite cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Miniclatitele cu dovlecei sunt delicioase si foarte satioase.Daca doriti le puteti servi si reci alaturi de o lingurita de smantana.

Ingrediente

    • 3 dovlecei
    • 100 gr cascaval
    • 1 ceapa
    • 2 oua
    • 1 catel de usturoi
    • 3 linguri faina
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata dovleceii de coaja, da-i pe razatoarea mica, pune-i intr-un bol, adauga sare si lasa-i la scurs 30 de minute. Stoarce compozitia si pune in alt castron.
  2. Adauga  ouale, cascavalul ras, ustruoiul si ceapa tocate marunt. Adauga faina si amesteca totul impreuna cu patrunjelul si mararul tocate marunt. Pune sare si piper, dupa gust.
  3. Ia din compozitie cat pentru o clatita si pune la prajit in tigaia cu ulei incins, rumenind pe ambele parti.
  4. Repeta operatia pana se termina compozitia, scoate clatitele pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi le poti servi cu sos de rosii proaspete.

Recomandari

Aperitive