Minitarte colorate cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele colorate cu fructe sunt delicioase si pot fi servite atat ca aperitiv cat si ca desert. Copii le vor indragi iar dumneavoastra veti avea satisfactia unui desert de exceptie.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 400 gr fructe (nectarine, piersici, prune, struguri)
    • sare
    • 2 plicuri crema pentru tarte
    • 1 plic jeleu praf rosu
    • 200 gr unt
    • 3 oua
    • 500 gr faina
    • 500 ml lapte rece

Instructiuni de preparare

  1. Freci untul cu zaharul, apoi adaugi ouale cate unul, putina sare si mixezi bine totul pana se topeste zaharul. Adaugi faina si omogenizezi aluatul, pe care apoi il bagi in frigider pentru 2 ore.
  2. Dupa ce a stat la rece, se ia din aluat bucatele mici pe care le asezi si le modelezi cu ajutorul degetelor, in forma de minitarta. Formele de minitarte astfel preparate le dai la cuptor  pentru 30-40 de minute.
  3. Cand minitartele sunt gata, le scoti din cuptor, le lasi sa se raceasca, dupa care le umpli cu crema pentru tarte, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Peste crema asezi fructe taiate feliute subtiri.
  4. Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe pachet apoi il rastorni peste fructe. Dai prajiturile la rece, apoi le asezi pe un platou si le poti servi.

Recomandari

Aperitive