- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de vinete sunt perfecte pentru aperitiv la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 2-3 vinete
- 1 ceapa
- 2 linguri cu faina
- sare
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Coci vinetele, le cureti de coaja si de seminte, le scurgi 1 ora (le tii pe strecuratoare de plastic sau de inox) si le toci cu cutitul de lemn. Adaugi peste vinetele tocate ceapa tocata marunt, sare si 2 linguri cu faina (o presari, amesteci cu lingura de lemn, reiei operatia pana cand nu mai ai faina).
- Incalzesti uleiul bine,apoi iei cu lingura din amestec si prajesti chiftele la foc iute. Le scoti pe hartie absorbanta, te treci pe platou si le servesti cu rosii felii sau cu legume fierte.