Chiftele de linte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de linte sunt aperitivul perfect in zilele de post cand doriti sa impresionati invitatii.

Ingrediente

    • 250 gr linte
    • 1 morcov
    • 1 cartof
    • 1 pastarnac
    • 1 ceapa
    • patrunjel si marar tocate
    • 2 linguri cu faina
    • 2 linguri cu pesmet
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml ulei
    • rosii si ardei sau muraturi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti morcovul, cartoful si pastarnacul si le pui sa fiarba cu apa calda.
  2. Alegi lintea bob cu bob, o speli, o fierbi separat pana cand bobul se desface usor. Scurgi apa in care a fiert, terciuiesti leguma sau o treci prin sita.
  3. Faci un piureu din legumele fierte si amesteci cu lintea. Adaugi: 1 ceapa tocata, verdeata, sare, piper si putina faina sau o felie de paine bine faramitata. Framanti cu mana pana omogenizezi. infainezi planseul de lucru, faci chiftele, pe care le treci prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
  4. Servesti  chiftelele cu legume de sezon sau cu muraturi, alaturi de paine proaspata sau chifle coapte pe vatra.

Recomandari

Aperitive