- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de linte sunt aperitivul perfect in zilele de post cand doriti sa impresionati invitatii.
Ingrediente
- 250 gr linte
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- patrunjel si marar tocate
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- piper macinat
- 200 ml ulei
- rosii si ardei sau muraturi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti morcovul, cartoful si pastarnacul si le pui sa fiarba cu apa calda.
- Alegi lintea bob cu bob, o speli, o fierbi separat pana cand bobul se desface usor. Scurgi apa in care a fiert, terciuiesti leguma sau o treci prin sita.
- Faci un piureu din legumele fierte si amesteci cu lintea. Adaugi: 1 ceapa tocata, verdeata, sare, piper si putina faina sau o felie de paine bine faramitata. Framanti cu mana pana omogenizezi. infainezi planseul de lucru, faci chiftele, pe care le treci prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
- Servesti chiftelele cu legume de sezon sau cu muraturi, alaturi de paine proaspata sau chifle coapte pe vatra.