- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta cu dovlecel este aperitiv de care cu siguranta aveti nevoie atunci cand doriti un mic dejun delicios si foarte satios...
Ingrediente
- 500 gr dovlecel
- sare
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura maghiran tocat
- 2 oua
- piper negru macinat
- 1 lingura unt
Instructiuni de preparare
- Taiati capetele dovlecelului si razuiti pe partea mare a razatorii. Amestecati cu o lingurita de sare si lasati deoparte o jumatate de ora. Puneti apoi dovlecelul intr-o strecuratoare si scurgeti-l bine.
- Incalziti ulei de masline intr-o tigaie si prajiti dovlecelul pana se rumeneste, timp de 6-7 minute. Adaugati maghiranul, apoi lasati sa se raceasca. Intr-un castron bateti ouale usor cu o furculita, adaugati dovlecelul, piperul si putina sare.
- Incalziti untul intr-o tigaie , adaugati amestecul cu dovlecel si turnati in tigaie. Lasati la foc mai mic, intoarceti omleta si prajiti si pe cealalta parte timp de 1 minut.
- Lasati sa se raceasca incet, apoi taiati in forma de triunghi si serviti cu salata.