Omleta cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Omleta cu dovlecel este aperitiv de care cu siguranta aveti nevoie atunci cand doriti un mic dejun delicios si foarte satios...

Ingrediente

    • 500 gr dovlecel
    • sare
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lingura maghiran tocat
    • 2 oua
    • piper negru macinat
    • 1 lingura unt

Instructiuni de preparare

  1. Taiati capetele dovlecelului si razuiti pe partea mare a razatorii. Amestecati cu o lingurita de sare si lasati deoparte o jumatate de ora. Puneti apoi dovlecelul intr-o strecuratoare si scurgeti-l bine.
  2. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie si prajiti dovlecelul pana se rumeneste, timp de 6-7 minute. Adaugati maghiranul, apoi lasati sa se raceasca. Intr-un castron bateti ouale usor cu o furculita, adaugati dovlecelul, piperul si putina sare. 
  3. Incalziti untul intr-o tigaie , adaugati amestecul cu dovlecel si turnati in tigaie. Lasati la foc mai mic, intoarceti omleta si prajiti si pe cealalta parte timp de 1 minut.
  4. Lasati sa se raceasca incet, apoi taiati in forma de triunghi si serviti cu salata.

Recomandari

Aperitive