- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul cu lapte si fructe este o gustare numai buna dimeneata la micul dejun sau de ce nu il puteti servi chiar si la cina.
Ingrediente
- 1 cutie de ananas
- vissine din dulceata
- scortisoara nemacinata
- 1 lamaie
- 150 gr orez
- 120 gr zahar
- 1 litru lapte
- 1 lingura seminte de anason sau susan
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- lntr-o oala, se fierbe laptele cu scortisoara. Separat, se fierbe orezul in apa cu sare. Dupa ce a fost strecurat, se adauga in vasul in care fierbe laptele si se lasa sa clocoteasca aproximativ 30 de minute, pana cand orezul absoarbe tot laptele. intre timp, se taie coaja de lamaie in fasii subtiri si se stoarce zeama.
- Se scurge zeama compotului de ananas si se zdrobesc bucatile de fructe. Se amesteca zeama de lamaie cu putin compot de ananas, se adauga coaja de lamaie, ananasul zdrobit, cateva boabe de visine din dulceata si se lasa sa fiarba cateva minute, la foc mic.
- Se ia orezul de pe foc, se adauga zaharul si fructele, se amesteca usor si se lasa sa se raceasca. Se serveste rece, decorat cu frisca, scortisoara si seminte de anason sau susan.