- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale in sos de ceapa sunt delicioase la micul dejun. daca doriti sa imbunatatiti rezultatul final puteti adauga sunculita, ciuperci sau chiar parmezan ras.
Ingrediente
- 5 oua
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa uscata sau 5 fire de ceapa verde
- 30 gr unt
- 200 ml vin alb
- felii de paine prajite in unt
Instructiuni de preparare
- Se pun ouale intr-o craticioara cu apa , la fiert. cadn s-au fiert tare se ia oala de pe foc si se lasa ouale sa se racoreasca.
- Ceapa se curata si se taie feliute foarte subtiri, apoi se calesc in tigaie cu putin unt, cat sa se inmoaie. Se adauga faina si se stinge cu vin, apoi se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba in vin.
- Ouale se curata de coaja, se taie in sferturi si se introduc in sos. Cand sosul a scazut se opreste focul, si se poate servi alaturi de felii de paine prajita in unt.