- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va propun sa incercati o reteta placuta, satioasa, plina de vitamine si rapida -oua cu spanac. Aceasta preparat se poate servi atat la micul dejun cat si la pranz fiind un preparat revigorant.
Ingrediente
- 5 oua
- 1 lingura faina
- 25 gr unt
- 500 gr spanac proaspat
- 100 ml lapte dulce
Instructiuni de preparare
- Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. cand apa incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat de codite si spalat cu apa rece. Spanacul se opareste maxim 2 minute, dupa care se scurge si se paseaza cu mixerul pana se obtine o pasta.
- Se pune pasta de spanac intr-un castron peste care se adauga faina, lapte si unt, si se pune pe foc sa se ingroase, amestecand continuu ca sa nu se prinda.
- Separat, se fierb ouale. Se aranjeaza spanacul pe un platou si deasupra se pun ouale fierte curatate de coaja, si se poate servi.