- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale impachetate este o reteta pentru un mic dejun pe cat de gustos pe atat de satios si plin de proteine.
Ingrediente
- 70 gr faina
- 120 ml lapte
- sare
- 5 oua
- 1 cub de unt
- 1 varf de lingurita zahar
- ulei pentru prajit
- patrunjel verde pentru decor
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se pune un ou, laptele, putina sare si zaharul si se amesteca bine cu telul. Se topeste cubul de unt, se lasa sa se racoreasca si se adauga apoi in compozitie. Se adauga treptat faina si seamesteca pana se obtine un aluat subtire, de consistenta smantaniiPentru ca clatitele sa iasa pufoase se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute.
- Se unge o tigaie cu o lingurita de ulei si, cu un polonic se toarna din aluatul de clatite, care se coc pe fiecare parte cate un minut.
- In alta tigaie, se pun 3 linguri cu ulei si se fac 4 oua ochiuri. In mijlocul fiecarei clatite se pune cate un ou si se pliaza marginile in patru.
- Ouale impachetate se servesc calde, decorate cu frunze de patrunjel proaspat.