- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale in cartofi este solutia ideala pentru copii mofturosi. Cu acest preparat ei asimileaza proteinele din ou, indispensabine pentru buna crestere.
Ingrediente
- 5 oua
- 100 gr unt
- 6 cartofi
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb catrofii in coaja intr-o oala cu aoa si sare. Cand se poate intepa usor cu furculita, se ia oala de pe foc si se lasa sa se racoireasca putin. Se curata cartofii de coaja, se dau prin masina de tocat. In piureul obtinut se adauga 50 gr unt, sare si piper.
- Intr-un vas uns cu unt se asaza piureul de cartofi, in care se fac gauri destul de adanci, apasand cu dosul lingurii. In fiecare gaura se sparge cate un ou. Deasupra se presara bucatele de unt si se baga vasul in cuptorul incins.
- Cand ouale s-au intarit se scoate vasul din cuptor si se poate servi.