- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale in sos de smantana este o reteta delicioasa din bucataria romaneasca. Ouale in sos de smantana este un preparat delicios pentru micul dejun.
Ingrediente
- 2 oua
- marar verde
- 2 lingurite faina
- 300 gr smantana
- 25 gr unt
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb ouale tari, apoi se curata de coaja. Se amesteca smantana cu faina si putina sare.
- Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna jumatate din cantitatea de smantana. Se taie ouale fierte in jumatate pe lung si se asaza in vas peste sosul de smantana, cu galbenusul in sus. Se presara piper, apoi se acopera cu restul de smantana si se presara peste marar verde tocat fin.
- Se introduce vasul in cuptorul incins pana se rumenesc, apoi se poate servi.