Oua jumari cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale jumari cu usturoi sunt perfecte pentru un mic dejun satios, aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 3 catei de usturoi
    • 1 lingrura mustar
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 9 oua
    • 100 gr cascaval
    • 40 gr unt
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se bat toate ouale intr-un vas adanc si se toarna intr-o cratita in care s-au topit doua linguri de unt. Se pune cratita intr-o oala cu apa clocotita, aflata pe foc. Se presara piper, dupa gust, si, eventual, sare.
  2. Se curata usturoiul si se piseaza, iar cascavalul se da pe razatoarea fina. Pana sa se inchege ouale, se adauga usturoiul pisat, cascavalul ras si o lingura de mustar. Se continua fierberea, amestecand mereu.
  3. Cand se leaga jumarile, se iau de pe foc si se portioneaza in farfurii, ornate cu crengute de patrunjel.

Recomandari

Aperitive