- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale jumari cu usturoi sunt perfecte pentru un mic dejun satios, aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 3 catei de usturoi
- 1 lingrura mustar
- 1 legatura patrunjel verde
- 9 oua
- 100 gr cascaval
- 40 gr unt
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se bat toate ouale intr-un vas adanc si se toarna intr-o cratita in care s-au topit doua linguri de unt. Se pune cratita intr-o oala cu apa clocotita, aflata pe foc. Se presara piper, dupa gust, si, eventual, sare.
- Se curata usturoiul si se piseaza, iar cascavalul se da pe razatoarea fina. Pana sa se inchege ouale, se adauga usturoiul pisat, cascavalul ras si o lingura de mustar. Se continua fierberea, amestecand mereu.
- Cand se leaga jumarile, se iau de pe foc si se portioneaza in farfurii, ornate cu crengute de patrunjel.