- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pachetelele de ciuperci este un preparat delicios, pe care il puteti prepara si in post inlocuind parmezanul cu cascaval de post si untul cu ulei.
Ingrediente
- 100 gr orez
- 2 dovlecei
- 100 gr unt
- piper macinat
- 250 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 1 lingura parmezan ras
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala dovleceii, se indeparteaza cotorul, apoi se taie felii subtiri pe lungime, care se oparesc apoi in apa fierbinte cu sare, pana cand se inmoaie, moment in care se scot pe un servet.
- Se pune orezul la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute.
- Se curata ceapa si ciupercile, apoi se toaca marunt. Se pune untul la incins si se caleste ceapa, se adauga apoi ciupercile si se lasa pana cand scade zeama lasata de acestea. Se amesteca legumele cu orezul fiert, se potriveste gustul de sare si piper, iar la urma se adauga parmezanul ras.
- Se unge un vas cu putin unt si se tapeteza cu felii de dovlecel astfel incat feliile sa depaseasca vasul, ca ulterior cu ele sa se acopere compozitia. Se adauga orezul si se acopera cu feliile de dovlecel. Se baga vasul la cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste cu sos de rosii.