- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocmageii umpluti trebuie sa ii incercati. Este un preparat moldovenesc traditional, foarte gustos si aromat.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ardei gras
- 50 gr unt
- piper
- 2 legaturi ceapa verde
- 500 gr piept de curcan/gaina/gasca/rata
- sare
PENTRU BAZA:
- 50 gr unt
- 4 oua
- 110 gr branza de vaci
- 500 gr tocmagei de casa/taitei
PENTRU CAPACEALA:
- 50 gr unt
- 100 gr branza de vaci
- 100 gr cascaval ras
- 500 gr tocmagei de casa
- 3 oua
- 100 gr smantana
- verdeata tocata:marar, patrunjel
Instructiuni de preparare
- Se pun tocmageii in apa clocotita cu sare, se fierb si se scurg.
- Pentru umplutura, se toaca din cutit carnea, ceapa verde, verdeata, ardeiul gras, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu untul.
- Pentru baza, se unge o cratita cu untul. Ouale se bat cu branza de vaci. Jumatate din tocmagei se pun calzi in cratita. Se toarna compozitia de oua si branza peste ei. Se intinde uniform umplutura de carne peste acest asternut.
- Pentru capaceala, se bat ouale cu branza de vaci, untul si smantana, se amesteca tocmageii ramasi si se intinde totul peste umplutura. Se presara cascaval si verdeata.
- Se coace 1 ora, acoperita si la foc mic, apoi se lasa cateva minute descoperita, ca sa se
rumeneasca.