Taci si-nghite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Taci si-nghite este un aperitiv foarte gustos, aromat si pe placul tuturor, la fel de bun cald sau rece.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 300 gr branza de burduf sau cascaval
    •  ras
    • sare
    • 400 gr malai
    • 100 gr unt
    • piper macinat
    • 4 oua

Instructiuni de preparare

  1. Laptele se fierbe in clocot cu putina sare, dupa care se adauga malaiul, in ploaie, amestecand continuu cu facaletul sau cu lingura de lemn. Se continua fierberea, timp de 10-15 minute, pana se leaga.
  2. Se ia de pe foc, se rastoarna intr-un vas si se amesteca bine cu untul, cu branza sau cu cascavalul ras, precum si cu ouale fierte tari si pisate marunt. Se potriveste de sare si piper si se portioneaza, servindu-se in farfurii adanci, la micul dejun sau ca aperitiv la masa de pranz.

Recomandari

Aperitive