- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painitele umplute cu tocatura de carne este un aperitiv aromat si satios pe care il puteti servi si rece la micul dejun.
Ingrediente
- 4-6 painite lungi
- 200 gr carne tocata
- 100 gr costita afumata
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 1 ou
- sare
- piper
- maghiran sau menta tocata
- 1 ceapa
- legume de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti in ulei impreuna cu carnea tocata. Lasi 10 minute pe foc mic, tragi cratita si lasi sa se raceasca. Amesteci cu feliute de costita, bulion, ou, sare, piper macinat, maghiran sau cimbru si cu miezul de la 3 painite.
- Golesti painitele, le umpi cu amestecul de carne, stropesti cu lapte dulce fiecare franzela si le asezi in forma de sticla unsa cu ulei. Lasi la cuptor 30 de minute, apoi le servesti calde, cu legume de sezon si un pahar cu vin rosu.