- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu sunca trebuie sa o incercati pentru ca la micul dejun este un adevarat rasfat culinar!
Ingrediente
- 5 oua
- 100 gr faina
- 50 gr cascaval
- 2 linguri smantana
- 70 gr unt
- 500 ml lapte
- 150 gr sunca presata
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se topesc 50 gr unt, se adauga faina,se amesteca bine si se toarna laptele in fir subtire, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa. Se da vasul la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga pe rand, galbenusurile, frecand bine dupa fiecare. Se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza in amestec.
- Se unge cu unt o tava de placinta, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se baga tava in cuptor sa se coaca. Cand foaia este crscuta si are culoarea roz, se scoate tava din cuptor si se rastoarna foaia pe un servet pe care s-a intins cascavalul ras.
- Pentru umplutura, sunca prestaa se toaca bucatele mici si se amesteca cu smantana si cu putin cascaval ras. Se amesteca bine pasta cu care se unge foaia de aluat, se ruleaza strans, si se mai rade deasupra putin cascaval.