- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca cu crema de lamaie este un desert-gustare delicioasa si dulce, preferata copiilor.
Ingrediente
- 4 oua
- 80 gr unt
- 550 ml lapte
- 2 lamai
- 80 gr zahar pudra
- 80 gr faina
- 50 gr zahar, pentru ars
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele cu zaharul pudra si coaja taiata fasii de la o lamaie, amestecand continuu. Se pune untul intr-o tigaie si cand acesta s-a topit se pune faina si se amesteca bine ca sa se incorporeze faina in unt, fara cocoloase. Se scoate din lapte coaja de lamaie, iar laptele se toarna cate putin peste faina, amestecand continuu cu un tel, pana se obtine un amesteca de consistenta unei ciulama dar, cand incepe sa fiarba se da de pe foc.
- Se lasa sa se raceasca, dar se mai amesteca din cand in cand ca sa nu prinda coaja. se adauga coaja rasa de la cealalta lamaie, galbenusurile si se amesteca dupa fiecare, apoi se adauga albusurile batute spuma.
- Intr-un vas rotund se arde usor zaharul si se imbraca cu el fundul vasului, apoi se toarna crema, care se coace o ora in baie de apa, la cuptor.