- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu spanac este foarte buna si gustoasa. Servita la micul dejun sau ca aperitiv la mesele festive, rulada cu spanac va fi in centrul atentiei.
Ingrediente
- 5 linguri faina
- 4 oua
- 200 gr cascaval
- 100 gr unt sau ulei
- 500 ml lapte clocotit
- 500 gr spanac
- 100 gr smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pune untul intr-o tigaie pe foc, se topeste, se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama. Se ia sosul de pe foc, se adauga sare, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma.
- Se unge cu unt o tava mare de placinta, se tapeteaza cu hartie de copt, unsa si ea cu putin unt, apoi se toarna compozitia, care se baga in cuptor, sa se coaca. Blatul nu trebuie sa se coaca prea tare, ca sa se poate rula.
- Cand este gata, se rastoarna pe un servet curat si se umple cu un sote de spanac bine scazut in care s-a introdus cascavalul ras, apoi se ruleaza si se pune intr-o forma de cozonac. Se roarna peste rulada smantana si se baga iarasi la cuptor, pentru 10 minute.