- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papanasii de cartofi cu spanac sunt foarte buni si aromati. Papanasii sunt foarte buni atat calzi cat si reci, ei fiind pentru toata lumea un aperitiv delicios.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 5 linguri faina
- 100 ml lapte proaspat
- 500 gr spanac
- 30 gr unt
- 1 ou
- sare
- 1 galbenus
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu 4 linguri de faina, un ou si un galbenus, sare, si se framanta bine pe o planseta, adaugand la final piureul de spanac preparat cu 1 lingura faina, 100 ml lapte si 30 gr unt. Piureul de spanac trebuie sa fie foarte bine scazut.
- Se modeleaza un sul mai gros, se taie felii, care se dau prin faina si prin albus batut spuma, apoi se prajesc in ulei incins.
- Cand sunt rumeniti papanasii pe ambele parti se scot pe servete absorbante pentru a se scurge tot surplusul de ulei, apoi se pot servi.