- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parjoalele de cartofi se pot servi atat calde cat si reci, la micul dejun. Servite a doua zi veti surprinde din plin aroma delicioasa a parjoalelor.
Ingrediente
- 10 cartofi
- 1 ou
- 100 gr smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingura unt
- patrunjel verde
- ulei
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Spala cartofii si pune-i la fiert, intregi, in coaja, in apa cu sare. cand s-au fiert scurge-i de apa,lasa-i sa se racoreasca, curata-i de coaja si zdrobeste-i ca pentru piure.
- Adauga faina, oul, untul, sare si piper dupa gust si amesteca bine, pentru a obtine o compozitie omogena si fina.
- Ia cu o lingura umeda din compozitie si formeaza galuste, de marime potrivita. Prajeste-le in ulei incins pana capata culoarea aurie, apoi scoate-le pe un servet absorbant care sa absoarba surplusul de ulei, dupa care serveste-le calde, cu smantana si patrunjel verde tocat fin.