- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de masline cu paine prajita este un aperitiv perfect pentru o dimineata in perioada de post.
Ingrediente
- 100 gr masline fara samburi
- lingura cu mustar dulce
- 1/2 lamaie
- 2 felii de paine uscata
- 1 ceapa mijlocie
- 2 rosii sau 1 gogosar murat
- 2 gulii sau 1 andiva
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Maslinele spalate si fara samburi se clocotesc timp de 5 minute, apoi se spala si se scurg, se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu ceapa, curatata, spalata si taiata felii, cu painea si 1/2 rosie.
- Pasta obtinuta se freaca incet cu mustar si zeama de lamaie, apoi se asaza pe un platou, inconjurata de felii de gulii sau foi de andive.
- Se fac tartine cu pasta de masline, se asaza in farfurii, se servesc alaturi legume crude de sezon: ardei gras, felii de gulie, foi de andive.