- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de sunca este o pasta delicioasa, preferata cel mai mult de copii.
Ingrediente
- 200 gr sunca sau salam cu sunca
- 2 oua fierte tari
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper
- 150 gr smantana
- tije verzi de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Treci sunca prin masina de tocat. Daca ai salam mai bun sau jambon le folosesti in loc de sunca.
- Freci untul pana devine pasta omogena, amesteci cu smantana, sarezi si piperezi (daca vrei). in amestec razi cele doua galbenusuri (sau le farami bine cu furculita), omogenizezi si adaugi sunca.
- Pasta obtinuta o amesteci cu o lingura de lemn cel putin 1 minut, dupa care asezi pasta pe o farfurie, o nivelezi si o decorezi cu rondele de albus si tije verzi de patrunjel sau de menta. Servesti imediat, cu paine feliata alaturi si un vin alb sec.