- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile de cartofi cu branza sunt cu siguranta la indemana tuturor, fiind un aperitiv foarte apreciat la mesele festive.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 3 linguri faina
- branza de vaci sau tele mea
- 3 oua
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu faina, ouale batute, untul si putina sare.
- Se ia cu lingura uda cate o bucata din aluat, se asaza pe o tava presarata cu faina sau cu hartie de copt si se face pe fiecare pateu cate o adancitura in mijloc, unde se pune branza de vaci sau telemea rasa.
- Se ung pateurile cu lapte sau cu ou batut si se baga tava in cuptorul incins timp de 25 de minute.
- Pateurile de cartofi cu branza se servesc alaturi de salata verde proaspata.