Pepene galben cu vin si capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pepenele galben cu vin si capsuni este un desert foarte aromat si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 2 pepeni galbeni mici
    • 2 galbenusuri
    • 400 gr capsuni
    • 100 gr zahar
    • 150 ml vin negru

Instructiuni de preparare

  1. Se spala capsunile, se indeparteaza coditele si se lasa sa se scurga bine de apa. Pepenii se taie pe jumatate, in zigzag, se golesc de seminte, fibre. O parte din miez se elimina cu o lingurita speciala. Miezul pepenelui si capsunile taiate cubulete se pun intr-o salatiera.
  2. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obfine o crema. Se adauga vinul, pufin cate pufin, in timp ce se amesteca fara oprire. Se toarna amestecul obfinut peste fructe si se lasa 1 ora la macerat, in frigider.
  3. Se umplu bucatile de pepene cu fructele macerate si se toarna deasupra sosul de vin. In loc de vin se poate pune sampanie. in acest caz, cantitatea de zahar se va reduce la jumatate.

Recomandari

Aperitive