- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pepenele umplut trebuie sa il incercati pentru ca este dulce si gustos , numai bun in zilele de vara.
Ingrediente
- 1 pepene verde
- 1 kg piersici
- 1 pepene galben
- 100 gr coacaze negre
- 2 lamai
- 1 porticala
- 1 litru vin rosu
- 100 ml lichior de portocale
- 250 gr zahar
- menta
- 150 gr zmeura
Instructiuni de preparare
- Se curata piersicile de coaja si se scot samburii. Zaharul, coaja rasa si sucul de lamaie se fierb in 750 ml apa. Se fierb piersicile in siropul obfinut. Se lasa totul la racit, apoi se taie cubulefe. Se taie un capac in pepene, care va fi golit de miez. Se indeparteaza samburii, iar miezul se taie bucafi. Pepenele galben se feliaza, se indeparteaza samburii si se taie miezul bucafele.
- Se amesteca toate fructele intr-o salatiera, se adauga zeama de portocala, vinul si lichiorul, apoi se lasa la rece 4 ore.
- Se toarna compozifia racita in coaja pepenelui, se garniseste cu zmeura, coacaze negre, frunze de menta. Se serveste imediat.