- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perele cu branza trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si foarte apetisante.
Ingrediente
- 15 gr unt
- 3 pere
- 15 ml zeama de lamaie sau coniac
- 15 gr zahar brun
- 250 gr branza de oi
- 50 gr miez de nuca
Instructiuni de preparare
- Se aleg 4 pere nu foarte bine coapte, cu miezul tare, se curafa de coaja si se elimina cotorul, apoi se taie felii groase. Se pun intr-o tigaie si se rumenesc usor in unt 3-5 minute. Se adauga zaharul, zeama de lamaie si coniacul. Se mai calesc inca 1 minut.
- Se adauga branza taiata felii si se mai prajesc inca 2 minute, dupa care se scot pe un platou si se presara cu nuci taiate fin. Se servesc reci.
- Feliile de pere se mai pot pot servi rumenite in unt si stropite cu un sos preparat separat din zahar fiert cu 2 linguri de coniac sau rom.