Pere cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perele cu branza trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate si foarte apetisante.

Ingrediente

    • 15 gr unt
    • 3 pere
    • 15 ml zeama de lamaie sau coniac
    • 15 gr zahar brun
    • 250 gr branza de oi
    • 50 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg 4 pere nu foarte bine coapte, cu miezul tare, se curafa de coaja si se elimina cotorul, apoi se taie felii groase. Se pun intr-o tigaie si se rumenesc usor in unt 3-5 minute. Se adauga zaharul, zeama de lamaie si coniacul. Se mai calesc inca 1 minut.
  2. Se adauga branza taiata felii si se mai prajesc inca 2 minute, dupa care se scot pe un platou si se presara cu nuci taiate fin. Se servesc reci.
  3. Feliile de pere se mai pot pot servi rumenite in unt si stropite cu un sos preparat separat din zahar fiert cu 2 linguri de coniac sau rom.

Recomandari

Aperitive