Piftie banateana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia banateana este foarte gustoasa si o puteti prepara din carne de pui sau curcan.

Ingrediente

    • 1 piept mare de pui
    • 1 telina
    • 200 rg mazare din conserva
    • 2 linguri mustar boabe
    • 2 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 8 plicuri de gelatina
    • sare
    • 5 oua

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de pui se taie in bucati potrivit de mari. Radacinoasele se curata si se spala, apoi se pun la fiert impreuna cu carnea in apa cu sare si boabe de mustar.
    Ouale se fierb separat. Cand legumele au fiert, se strecoara zeama si se amesteca cu gelatina dizolvata in putina apa.
  2. Carnea se taie in bucatele mici. Se scurge si se clateste bine mazarea cu apa rece, iar celelalte legume se taie fasii. Se asaza toate pe fundul unui vas (eventual o forma de tarta), se toarna zeama deasupra si se da la rece pana se incheaga.

Recomandari

Aperitive