- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pirostii moldovenesti de cartofi sunt de fapt un fel de branzoaice cu cartofi. Ele se pot servi atat la micul dejun cat si la masa de pranz. Farmecul acestor pirosti este ca pot avea multe forme, ele putand fi coapte si in cuptorul incins.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 3-4 linguri faina
- 1 ceapa
- 150 gr unt
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala cartofii, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare, cu tot cu coaja. Cand cartofii sunt fierti se curata de coaja si se dau prin masina de tocat, iar pasta rezultata se imparte in doua. O parte se amesteca cu faina, sare, piper, ou si se framanta pe o planseta.
- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in putin unt, cat sa se inmoaie bine, la foc mic. Ceapa calita se amesteca cu smantana, sare, piper si se amesteca cu restul de pasta de cartofi.
- Din prima compozitie se intinde o foaie din care se taie patrate si pe fiecare patrat se pune cate o lingurita din compozitia de ceapa si cartofi. Se lipesc pe diagonala colturile si se fierb in apa cu sare.
- Cand pirostile sunt fierte, se scurg, se stropesc bine cu unt si se servesc fierbinti.