- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pliculetele de primavara este un preparat foarte gustos pe care il puteti servi ca gustare, aperitiv sau fel principal.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- sare
- 600 gr cartofi fierti
- 2 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- 1 lingura rasa faina
- 1 lingura unt
- 500 gr spanac
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- piper macinat
- sare
- 3 linguri smantana
Instructiuni de preparare
- Cartofii fierti se curata de coaja si se paseaza. Se adauga un ou, putina sare si faina, apoi se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare. Daca este prea moale se mai poate adauga putina faina.
- Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei incins, pana se inmoaie. Se adauga spanacul, se presara o lingura rasa de faina si se amesteca bine. Se adauga oul, se amesteca si se lasa sa mai dea in cateva clocote. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.
- Se intinde aluatul in foaie de 4 mm grosime si se decupeaza cercuri de 8 cm diametru. Se pun umplutura pe mijlocul fiecarui cerc, se ung marginile cu ou batut, se pliaza si se lipesc apasand bine cu furculita.
- Pliculetele se fierb in apa clocotita cu sare 4-5 minute, apoi se scot pe un platou, se pune unt deasupra si se servesc cu smantana sau salata.