- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Racitura de curcan este un aperitiv apetisant si gustos, specific mesei de Revelion.
Ingrediente
- Aripile, tartita, capul, ghearele, spatele si gatul curcanului plus 1 tacam de pui
- 2-3 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pastarnac
- 1 lingura cu sare
- 1 capatana de usturoi
- 1 piept de curcan
- 10-12 tije de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 3-4 ore
- Curatati carnea de fulgi si oasele mici, transati bucatile prea mari, spalati in apa rece si puneti la fiert intr-o oala mare cu apa rece cat s-o acopere. Lasati sa dea in clocot 2-3 minute, apoi aruncati apa, spalati carnea si vasul, umpleti oala cu 3-4 litri de apa rece si lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand carnea se desprinde de pe os.
- Dupa 1 ora de fierbere adaugati legumele si scoateti-le cand sunt fierte. Scoateti carnea in vas curat si curatati-o de pe oase. Pisati usturoiul curatat de coaja, strecurati in supa de carne. Strecurati supa de carne, sarati putin, incercati daca este destul de gelatinoasa (daca se lipeste de degete).
- Puneti carnea fiarta in boluri de portelan, decorati cu felii de morcov si patrunjel verde (tocat sau frunze intregi), umpleti cu supa. Lasati 8-10 ore la rece.