- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu ardei copti sunt aperitivul perfect si usor in zilele de post din an.
Ingrediente
- 8-10 rosii
- 6-7 ardei grasi sau capia
- 4-6 catei de usturoi
- 2- 3 felii de paine neagra
- marar si patrunjel tocate impreuna
- sare
- piper macinat
- frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala rosiile, se decupeaza un cerc in jurul coditelor si se golesc de miez. Se lasa la scurs pe un platou curat.
- Se coc ardeii, se curata de coaja si de seminte, se rup fasii si se strang in farfurie adanca, unde se amesteca cu: usturoi tocat, crutoane de paine prajita pe plita, verdeata tocata, miez de rosii, sare si piper macinat.
- Amestecul se omogenizeaza, se umplu rosiile, se lasa la rece pentru o ora, apoi se servesc, langa paine prajita, ca aperitiv. Rosiile se decoreaza cu frunze de busuioc.