Rosii umplute cu somon afumat si sos de usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un aperivit rafinat pentru o seara rafinata alaturi de colegi si prieteni.Rosiile umplute cu somon afumat si sos de usturoi este aperitivul ideal pentru ocaziile cand aveti multi invitati.

Ingrediente

    • 500 ml smantana
    • cateva fire de usturoi verde
    • 60 gr mustar
    • 60 gr zahar brun
    • 1,500 kg de rosii cherry
    • 90 ml ulei de masline
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • sare si piper macinat
    • 500 gr somon afumatP

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mediu, ca marime, amestecati smantana cu cateva fire de usturoi verde, curatat, spalat si tocat fin.(cantitatea de usturoi difera in functie de gustul fiecaruia. Puteti pune mai mult sau mai putin)
  2. Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
  3. Intre timp amestecati intr-un castron rosiile taiate pe jumatate, cu uleiul de  masline si cu zeama de lamaie, asezonand cu sare si piper. Asezati jumatatile de rosii intr-o tava unsa cu ulei de masline,avand grije ca partea taiata sa fie in sus. Rumeniti-le in cuptor pentru 15 minute intorcandu-le si cu partea taiata  pe tava astfel sa aibe un aspect rumen pe ambele parti.
  4. Cand le scoateti din cuptor lasati-le sa se raceasca complet inainte de a fi umplute.
  5. Pentru a le umple turnati in fiecare rosie cate jumatate de lingurita de sos de smantana cu usturoi acoperind cu o feliuta de somon afumat
  6. Cantitatile sunt pentru 50 de aperitive.

Recomandari

Aperitive