- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu somon este un aperitiv delicios, aromat si gustos,ideal pentru orice fel de masa aniversara sau de sarbatori.
Ingrediente
PENTRU FOAIE:
- 3 oua
- sare
- 150 gr faina
- 300 ml lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 8 felii somon afumat
- 1 ligura smantana
- 1 lingura zeama de lamaie
- 200 gr crema de branza
- 1 lingura codite de ceapa verde tocate fin
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu ouale batute, putina sare si laptele, adaugat treptat pana se obtine un aluat gros ca pentru clatite. Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se introduce la cuptor pentru circa 10 minute. cand este gata, se scoate aluatul din tava si se asaza pe un prosop umezit.
- Separat, se freaca branza cu smantana si coditele de ceapa verde tocate fin, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
- Cand blatul s-a racit se desface cu grija, se asaza feliile de somon una langa alta, se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste ele crema de branza, rulnad strand sub forma de rulada. Se fixeaza capetele cu scobitori si se baga la frigider 30 de minute cat sa se intareasca crema, apoi se poate felia si servi.