- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de biscuiti este un desert rapid, consistent si foarte delicios. Se pot inlocui alunele cu nuci sau migdale pentru a avea mereu o aroma diferita.
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 200 gr alune macinate
- 200 gr nuca de cocos
- 500 gr biscuiti simpli
- 15 linguri zahar
- 200 gr unt
- 5 linguri cacao
- esenta de rom
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, fierbi laptele cu cacaua, esenta de rom si 10 linguri de zahar, pana da in 2-3 clocote. Adaugi biscuitii pisati si alunele macinate si amesteci totul pana obtii un aluat pe care il poti modela. Pentru a nu gresi consistenta aluatului, poti turna cate putin lichid peste biscuiti. Daca totusi gresesti si iese o compozitie prea tare, mai poti adauga putin lapte.
- Pentru crema, freci untul cu 5 linguri de zahar pudra, apoi amesteci fulgii de nuca de cocos.
-
Asamblezi rulada astfel: iei o folie si asezi pe ea compozitia cu biscuiti, apoi o presezi cu mana pana se formeaza un dreptunghi. Asezi deasupra compozitia de crema si o intinzi pe toata suprafata. Rulezi compozitia strans in folie, o legi la capete si o dai la frigider pana a doua zi.
- Desfaci folia si feliezi rulada. Va avea un aspect foarte frumos deoarece vei obtine un amestec alb-negru.