- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada in trei culori este un apritiv de nelipsit de marile evenimente din familia dvs. La aceasta rulada umplutura poate varia, astfel poate avea mereu alt gust.
Ingrediente
- 6 oua
- 3 linguri cu smantana
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri pasta de ardei
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 4 linguri telemea de vaca
- 4 linguri piure de spanac
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr branza Fgaras
- 100 gr branza telemea
- 3 linguri smantana
Instructiuni de preparare
- Separa ouale si amesteca galbenusurile cu smantana, apoi toarna uleiul in fir, cala maioneza, amestecand continuu. Adauga faina amestecata cu praful de copt si incorporeaza albusurile batute spuma. Imparte compozitia in trei parti egale si punele pe fiecare in cate un castron.
- Intr-un castron, adauga branza rasa, in al doilea pasta de ardei, iar in cel de al treilea adauga piureul de spanac. Amesteca bine fiecare aluat. Unge o tava, pune hartie de copt unsa cu unt, apoi asaza in diagonala aluat in trei culori. Da tava la cuptor, la foc moderat, timp de 30 de minute.
- Scoate blatul din tava pe un prosop umed, ruleaza bine si da-l la rece. Intre timp, prepara compozitia, amestecand branza telemea cu cea Fagaras si cu smantana.
- Desfa aluatul, unge-l uniform cu umplutura si ruleaza-l din nou, apoi da-l la rece cel putn 2 ore inainte de a-l felia si servi.