- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile din sunca cu creier sunt un aperitiv indragit de toata lumea avand un gust delicat, o textura fina si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.
Ingrediente
- 500 gr sunca presata
- 2 linguri svaiter sau cascaval ras
- 2 buc creier
- sare
- piper
- sos alb (1 1/2 lingura faina, 200 ml lapte dulce, 25 gr unt, sare, piper)
Instructiuni de preparare
- Sunca presata se taie felii potrivit de subtiri. Creierul dupa ce a fost tinut 10 minute in apa rece, se curata de pielite si se fierbe in apa cu putina sare, timp de 10 minute.
- Dupa ce a fiert creierul se toaca si se amesteca cu sosul alb in care s-a pus svaiterul sau cascavalul, sare si piper.
- Se asaza pe fiecare felie de sunca cate o lingura de pasta de creier si se ruleaza o data. Rulourile se aranjeaza pe farfurii si se garnisesc cu bucatele mici de aspic.