- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saltimboca Alla Romana sunt de fapt niste aperitive delicioase, aromate si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- pulpa de vitel
- prosciutto
- frunze proaspete de
- faina
- unt
- vin alb sec
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta si o felie de brinza pe fiecare felie. Se indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina.
- Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cate doua minute pe fiecare parte dupa care se reduce focul si se lasa pe foc pana se fragezeste.
- Se scot feliile de carne, se indeparteaza scobitorile si se tin la cald.
- Intre timp, in vasul in care s-au prajit feliile de carne se scurge uleiul si se toarna vinul, razuind peretii cu un instrument de lemn, rezultand un sos pentru carne.