Sangerete- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sangeretele este un preparat moldovenesc specific sarbatorilor de Craciun iar sangele folosit trebuie sa fie de la porc proaspat taiat.

Ingrediente

    • 1 kg slanina
    • 500 kg franzela veche
    • 1 litru sange
    • 4 cepe
    • condimente
    • 100 gr untura
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Sangele se strecoara prin tifon intr-un vas adanc.
  2. Se taie franzela cubulete si se amesteca peste sange impreuna cu ceapa calita in untura, sare, piper, cimbru, cuisoare macinate. Peste amestec se pune slanina taiata cubulete mici.
  3. Se aleg mate mici care se spala, se freaca usor cu malai si se limpezesc cu apa rece.
  4. Se umplu matele cu amestecul bine omogenizat, se leaga la capete, se pun in apa rece pentru 1 ora, dupa care se muta in apa calda si se fierb pe foc mic cel putin 1 ora.
  5. Se scot intr-o oala cu apa rece, se scurg, se pun pe o scandura sa se zvante si se tin la frigider.
  6. Sangeretele afumat se pregateste cu amestec de: carne, sorici, sange, condimente si slanina - in proportia stabilita de gospodina. Se afuma la fum rece cateva ore si este mai rezistent in timp. Se serveste ca aperitiv.

Recomandari

Aperitive